Економіка України на карантині – ріст інфляції, девальвація гривні та падіння ВВП. Головне за ніч і минулу добу

4050 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Економіку підкорегують. Згідно з оновленим проєктом змін до бюджету ще на цей рік, уряд очікує падіння ВВП на 3,9%. Раніше планувалося зростання ВВП на 3,7%. Також уряд спрогнозував рівень безробіття в країні, який становитиме 9,4%. А падіння реальної заробітної плати складе 0,3%.

Крім того, середньорічний курс гривні в уряді прогнозують на рівні 29,5 за долар, тоді як попередній прогноз був 27 гривень за долар. При цьому інфляція зросте до 8,7%.

Читайте також: Надія в епоху коронавірусу. Висновки тижня, що минув

Приймати запропоновані зміни парламент буде на позачергових засіданнях чи то нині, чи у середу, 15 квітня. В  якийсь з днів Рада мала би повернутися до  розгляду у другому читанні і «антиколомойського» закону, однак наразі нічого не відомо, як «слуги народу» будуть вирішувати проблему з 116 тисячами правок.

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні 2777 хворих на COVID-19 (плюс 264 особи від ранку 11 квтня). У Чернівецькій області – 432 підтверджених випадки, у місті Києві – 416, Івано-Франківській області – 291, Тернопільській – 243.

На вихідних українців закликали залишатися удома, незважаючи на Вербну неділю, проте це спрацювало не всюди. Для прикладу, в Чернівецькій області, в якій найбільше хворих на коронавірус, 12 квітня біля храмів було людно, а поліція лише спостерігала за цим. Подібна ситуація була і у Рівненській області (119 хворих), де теж на богослужіння прийшла велика кількість людей.

На Львівщині – 113 хворих на коронавірус. Помер п’ятий пацієнт, у якого зафіксували коронавірусну інфекцію. У лікарні перебуває 75 осіб, у 17 пацієнтів стан важкий, 8 з них в реанімації, на апараті ШВЛ – 3 особи.

Читайте також: «Виклик, який стоїть перед нами, стосується всіх і не робить винятків», – Папа Франциск у Великодньому посланні

У світі ситуація з коронавірусом дуже нестабільна. Так, за вихідні зросла кількість смертей в Іспанії – до 619 за добу – загальна кількість 19 972, в Італії різке падіння рівня смертності – 431 загиблих за добу, загальна кількість – 19899 осіб. У Британії кількість летальних випадків, пов’язаних з коронавірусом, зросла до 10 тисяч, у Франції від COVID-19 померли 14 393 особи.

За відсутність маски не каратимуть? На Буковині суд не оштрафував чоловіка за відсутність захисної маски у громадському місці. Суддя закрив справу, оскільки «відповідно до ст.8 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» фінансування профілактичних і протиепідемічних заходів здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України та місцевих бюджетів, а у випадках, передбачених законом, – за рахунок коштів підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, а також коштів фізичних осіб».

А у матеріалах справи не було й натяку на те, що хтось мав би профінансувати чи компенсувати пізніше чоловікові купівлю цієї маски.

Читайте також: «Я розумію свою місію». Лікар зі Львова розповів, навіщо поїхав в Італію

Духовний Гімн України. Михайло Хома (DZIDZIO) разом з Молодіжним симфонічним оркестром України записали Духовний Гімн України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Робота над «Молитвою» завершилася в особливий день — на Благовіщення. Основною локацією обрали визначну пам‘ятку історії та духовності Софіївський собор (Софія Київська), місце особливої духовної сили захисту народу України. Надихайтеся!

Тиждень, що починається  – особливий. Він завершує передвеликодній період, коли християни східного обряду готуються до  Воскресіння Христа. Цього року, як ніколи його можна провести у тиші та молитві. Тож гарного Вам дня і початку особливого тижня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!