Екс-прем’єр Польщі у Львові розкаже про можливості для малого і середнього бізнесу

2152 0
У середу, 13 травня, відбудеться черговий бізнес-сніданок «BreakWest». Цього разу основним спікером буде колишній прем’єр-міністром Польщі Ян Кшиштоф Белецький. Про це повідомили організатори заходу.
фото: wiadomosci.wp.pl

фото: wiadomosci.wp.pl

Тема зустрічі: «Можливості для малого і середнього бізнесу в контексті Євроінтеграції. Уроки Польщі».

Бізнес-сніданок відбудеться у «Готелі Леополіс» (вул. Театральна, 16), м. Львів. Захід триватиме з 09:30 до 11:30. Вхід на подію –  за запрошеннями. Проте переглянути онлайн-трансляцію заходу кожен охочий зможе наживо на Tvoemisto.tv.

Як зазначають організатори, бізнес-сніданки «BreakWest» об'єднують представників бізнесу Західної України та сприяють налагодженню ділових відносин, нових знайомств та обміну досвідом. «BreakWest» - це середовище для розвитку та росту. Детальнішу інформацію можна переглянути на сайті: http://breakwest.com.ua/

Бзнес-сніданок відбудеться за сприяння юридичної компанії HD Partners.

Довідково:

Ян Кшиштоф Белецький –  польський політик, економіст, прем’єр-міністр з 4 січня по 5 грудня 1991 року.

Закінчив ліцей імені Владислава Пнівського в Гданську, факультет економіки транспорту Гданського університету в Сопоті в 1973. У 1970-ті роки працював асистентом в Інституті економіки водного транспорту, в 1980-1982 — в Центрі підготовки управлінських кадрів міністерства машинобудування. Був експертом «Солідарності», під час воєнного стану співпрацював з підпільним рухом, в травні 1982 звільнений з роботи з політичних мотивів. У 1982-1985 займався власним бізнесом, потім заснував кооператив «Світанок», в якому працювали діячі опозиції, що піддавалися переслідуванням.

В 1989 обраний депутатом Сейму як представник опозиції, входив до складу Цивільного парламентського клубу. У 1991 був прем'єр-міністром (у час президентства Леха Валенси), його уряд продовжував курс на реалізацію ліберальних реформ, що проводився кабінетом Тадеуша Мазовецького, ключову роль у ньому продовжував грати Лешек Бальцерович. Білецький заснував партію Ліберально-демократичний конгрес (ЛДК), був обраний від неї депутатом Сейму в 1991. В уряді Ханни Сухоцької (1993-1994) був міністром європейської інтеграції.

З листопада 1993 — директор і представник Польщі в Європейському банку реконструкції та розвитку в Лондоні. В 2001 його партія ЛДК увійшла до складу Союзу свободи. З 1 жовтня 2003 — генеральний директор банку Pekao SA. У листопаді 2009 подав у відставку з цієї посади. З 15 січня 2010 — голова ради Польського інституту міжнародних справ. 9 березня 2010 прем'єр Дональд Туск призначив його головою Економічної ради при прем'єр-міністрі.

Опублікувала Олена Марченко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!