Київ

Ексдиректор Департаменту КМДА отримав підозру через службову недбалість

650 0
Службову недбалість ексчиновника оцінили у понад 1 млн грн збитків.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру колишньому директору Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.
 
За матеріалами слідства, між Головним управлінням житлового забезпечення та комунальним підприємством «Житлоінвестбуд-УКБ» був укладений договір оренди нежитлових приміщень площею 1409,3 кв.м по вул. Володимирській в м. Києві для виконання функцій, передбачених статутом.
 
Проведеною аудиторською перевіркою установлено, що в порушення методики розрахунків плати за користування комунальним майном орендна ставка за укладеним договором оренди та його умови впродовж 2016-2019 років Департаментом КМДА не змінювалася. Таким чином приміщення територіальної громади міста тривалий час надавалось в оренду по необґрунтовано заниженій вартості.
 
 
Унаслідок неналежного виконання підозрюваним службових обов'язків, територіальна громада міста Києва недоотримала орендні платежі на суму понад 1 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди громаді міста. 
 
Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та пред'явлення до нього цивільного позову в інтересах Київської міської ради з метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди.
 
Відповідно до статті, яку інкримінують експосадовцю, йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 

Як повідомлялося раніше, податківиця зі «списком бажань» подала до суду через звільнення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!