Суд повернув у власність держави озеро «Едем Резорту» Кривецького. Оновлено

1662 0
Ділянка площею понад 15 га розташована в одному із сіл Львівського району.
Фото умовне

Фото умовне

Колишній голова Львівської ОВА у серпні 2019 року видав розпорядження про продаж елітному відпочинково-оздоровчому комплексу земельної ділянки площею понад 15 га. Вона розташована в одному із сіл Львівського району.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

На ділянці є водойма загальнодержавного значення – став площею 9,2 га, що робить відчуження ділянки неприпустимим.

Читайте також: Львову повернуть землі вартістю понад 844 мільйони гривень

«При цьому в документації з продажу ділянки став з неї «таємними шляхом» зник, а на його місці з’явився спортивний майданчик для занять водними видами спорту. Виявивши порушення закону, прокурори звернулись до суду з відповідним позовом. Суди першої та апеляційної інстанції порушень не побачили і відмовили в задоволенні позову», — йдеться у повідомленні.

Верховний Суд скасував рішення про передачу та направив справу на новий розгляд. Згодом після майже трирічного розгляду справи, органами прокуратури доведено незаконність відчуження ділянки.

Додамо, що у період з 5 липня до 26 грудня 2019 року головою Львівської ОДА був Маркіян Мальський. А, за даними ZAXID.NET, йдеться про земельну ділянку з озером у селі Стрілки на Перемишлянщині, де розташований відпочинковий комплекс Edem Resort Medical & SPA екс-нардепа, свободівця Ігоря Кривецького. Суди у цій справі тривали близько трьох років.

Читайте також: Прокуратура не змогла повернути ділянку під будинком Димінського на озері

Компанія «Узлісся» Ігоря Кривецького придбала земельну ділянку в селі Стрілки у вересні 2019 року. Тут розташований відпочинковий комплекс Edem Resort Medical & SPA, доступ до води дозволений тільки відвідувачам. У 2020 році, після оголошення підозри ексочільникові ЛОДА Маркіяну Мальському, фірма пообіцяла повернути озеро в державну власність, однак з того часу нічого не змінилося.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!