Ексголова суду на Львівщині очолив Конституційний суд. Що відомо про Олександра Тупицького

2428 0
Свою кар'єру він розпочинав на Донеччині, а в КСУ потрапив за часів Віктора Януковича.
Олександр Тупицький. Фото: Укрінформ

Олександр Тупицький. Фото: Укрінформ

Учора, 17 вересня, головою Конституційного Суду України обрали суддю КСУ Олександра Тупицького. Про це повідомляє пресслужба КСУ.

Голову КСУ обирають на спеціальному пленарному засіданні Суду лише на один трирічний строк таємним голосуванням.

Читайте також: Конституційний суд скасував кримінальну статтю про незаконне збагачення. Що це означає

56-річний Олександр Тупицький народився на Черкащині. Правничу кар’єру розпочав у 1988 році зі стажиста прокуратури Донецька. Був слідчим і старшим слідчим прокуратури Куйбишевського району Донецька, а з 1993 року – суддею Куйбишевського районного суду Донецька. Через 9 років Олександр Тупицький очолив цей суд і обіймав посаду голови до 2009 року. Також був членом Ради суддів Донецької області.

У 2010 році Олександр Тупицький почав працювати суддею, а згодом і головою Донецького апеляційного господарського суду, але вже за два місяці його перевели на роботу на Львівщину. Тут він очолив Львівський апеляційний господарський суд.

Та невдовзі його перевели на аналогічну посаду в Дніпропетровській області.

Читайте також: Троє львів'ян стали переможцями конкурсу на посади в Антикорупційному суді

У травні 2013 року Олександр Тупицький указом експрезидента Віктора Януковича був призначений суддею Конституційного Суду України. А у 2018 році він став заступником голови КСУ.

Зазначимо, що Олександр Тупицький з 2009 року є кандидатом наук, але не в галузі правознавства, а в галузі державного управління за спеціальністю «Механізми державного управління».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!