Екскерівника Укравтодору затримали у Польщі за корупцію та відмивання грошей

1885 0
Також Славоміра Новака обвинувачують у керівництві організованою злочинною групою.
Славомір Новак. Фото з відкритих джерел

Славомір Новак. Фото з відкритих джерел

У Гданську Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало колишнього міністра транспорту Польщі, ексголову Державної служби автомобільних доріг України Славоміра Новака. Про це у Твіттері повідомляє прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін.

Разом із Славоміром Новаком затримали екскерівника військового підрозділу «Грім» Даріуша З.

Славоміру Новаку, за даними RMF.FM, інкримінують корупцію, відмивання грошей та керівництво організованим злочинним угрупуванням. Ідеться про те, що ці злочини були скоєні у період 2016-2019 років. Розслідування проводили спільно прокурори України та Польщі, СБУ та Національне антикорупційне бюро України.

Читайте також: Цього року на Львівщині відремонтують дорогу з Мостисьок до Краковця

Нагадаємо, Славомір Новак виконував обов'язки керівника Укравтодору із жовтня 2016 року до жовтня 2019 року. У 2016 році отримав українське громадянство. У вересні 2019 року НАБУ запідозрило Славоміра Новака у тому, що він приховав майно на суму близько 200 тис. грн під час заповнення декларації. Раніше Славомір Новак потрапляв у скандал із незадекларованим дорогим годинником у Польщі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!