УКУ разом із ексмером Вроцлава зібрали кошти на мікроскоп для військового госпіталю

1102 0
Один із військових госпіталів у Львові отримав надсучасний мікроскоп для проведення нейрохірургічних операцій.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

Ексмер Вроцлава разом з УКУ та благодійниками зібрали кошти на надсучасний мікроскоп для військовго госпіталю у Львові. За допомогою нього медики зможуть проводити точні нейрохірургічні операції.

Джерело: УКУ

Йдеться про найбільш точний та найновіший мікроскоп, який зараз є в Україні. Його вартість складає 1 млн. злотих. Збірку на його закупівлю оголосили в липні 2022 року – багатолітній мер Вроцлава, почесний сенатор УКУ Рафал Дуткевич, архиєпископ Філадельфійський Борис Ґудзяк та ректор Українського католицького університету о. Богдан Прах. Кошти були зібрані уже в лютому завдяки благодійникам та польському народові.

«Ми з дружиною Анною у липні відвідали Львів та Український католицький університет. Тоді ми також завітали в один з військових госпіталів. Хірург, який показував нам лікарню, сказав, що їм потрібен мікроскоп для проведення нейрохірургічних процедур, оскільки у них був старий мікроскоп ще з 1992 року. Тож, одразу після візиту ми вирішили організувати збірку», – зазначив Рафал Дуткевич.

Нагадаємо, що нещодавно Український католицький університет відкрив у Польщі осередок – Фундацію УКУ. Інавгураційні заходи з нагоди відкриття відбулись 4 та 5 лютого.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!