Екс-міністр економіки Польщі став доктором Львівської політехніки

1862 0
Нещодавно Львів відвідав відомий польський економіст-реформатор Лєшек Бальцерович, який є почесним доктором 29 провідних університетів світу. Він став 30-м почесним доктором у Львівській політехніці.
фото: slon, web.kpi.kharkov.ua

фото: slon, web.kpi.kharkov.ua

Лєшека Бальцеровича привітав ректор університету, голова вченої ради професор Юрій Бобало. Він зазначив, що це велика честь для університету – мати такого Doctor Honoris Causa.

Лєшек Бальцерович наголосив, що Львівська політехніка має великі традиції. Тут працювали вчені зі світовим ім’ям, зокрема, математик Стефан Банах. Після цього Лєшек Бальцерович склав присягу почесного доктора Львівської політехніки. Польського гостя привітали Генеральний консул Республіки Польща у Львові професор Ярослав Дрозд, заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний, директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів.

Читайте також: 5 тез Лєшека Бальцеровіча про те, як реанімувати економіку України

Довідково. Лєшек Бальцерович народився 1947 року у Ліпно Вроцлавського воєводства. 1970 року він із відзнакою закінчив факультет зовнішньої торгівлі Головної школи планування і статистики у Варшаві (нині це Варшавська вища школа економіки, де Бальцерович працює професором).

У серпні 1989 року президент Польщі Лех Валенса після тривалих пошуків відповідної кандидатури запропонував Лєшеку Бальцеровичу увійти до складу першого уряду і очолити економічні реформи у Польщі на посаді віце-премєр-міністра і міністра фінансів.

«План Бальцеровича» передбачав суворе обмеження інфляції, приведення до рівноваги державного бюджету, переведення усіх сфер економіки на ринкові відносини. Під час втілення плану відбулося тимчасове падіння виробництва. Зростання економіки розпочалося 1992 року.

Джерело: Zik.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!