Ексглаву ДПСУ та забудовника звинувачують у корупційній схемі з житлом для прикордонників у Львові

1340 0
Колишній голова ДПСУ спільно з одним з підлеглих та товариством-забудовником продали квартири у Львові, призначені для прикордонників, натомість надавши дешевше житло в області.

Колишньому керівнику Державної прикордонної служби України повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем. За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, він нібито у 2019 році провів «заміну» призначених для прикордонників квартир у Львові, надавши натомість житло у Львівській області. За такою схемою вдалося зекономити понад 10 мільйонів гривень.

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Так, прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем колишнім голові Державної прикордонної служби України, начальнику Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директору товариства-забудовника.

Читайте також: Львівський забудовник зводить житло поблизу аеропорту у зоні з обмеженнями. В облраді заявили про перевірку

За даними правоохоронців, у першому півріччі 2019 року товариство-забудовник, відповідно до укладених договорів, мало передати Держприкордонслужбі 66 квартир у Львові, зокрема в одному з центральних районів міста, для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин.

Квартири у центрі Львова, які мали отримати прикордонники

Проте, як встановило слідство, попри договірні зобов’язання забудовник продав квартири, призначені прикордонникам. Задля приховання своїх незаконних дій директор товариства нібито вступив у злочинну змову з представниками ДПСУ та провів «заміну» житла, незважаючи на те, що воно не відповідало умовам договорів.

Квартири у передмісті Львова 

У результаті, у САП стверджують, що прикордонна служба отримала 53 квартири в одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн гривень дешевша за нерухомість у Львові, й це підтверджено висновками проведених експертиз.

Наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 6 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Зазначимо, що з липня 2017 року по кінець травня 2019 року Державну прикордонну службу очолював Петро Цигикал.

Імовірно, йдеться про житловий комплекс із підземним паркінгом та дитячим садком на 80 місць на території військової частини на вулиці Володимира Великого, 10. У лютому 2019 року відповідні містобудівні умови та обмеження погодив виконавчий комітет ЛМР. Перед тим, у січні 2019-го Кабінет міністрів погодив виділення для будівництва житла для прикордонників та їх сімей земельну ділянку на вулиці Володимира Великого, 23, 25 у Львові та у Мостиськах на вулиці Ярослава Мудрого, 113.

Юлія Осим

Фото зі сторінки НАБУ

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!