Чи можна уникнути відключень світла в Україні. Роз'яснення експерта

1564 0
Після відновлення електроенергії українці підключають до мережі багато пристроїв, що спричиняє різкий стрибок споживання.
Фото умовне

Фото умовне

Через постійні масовані ракетні удари рф по енергетичній інфраструктурі України, у всіх містах запроваджені відключення світла. Після відновлення електроенергії українці підключають до мережі багато пристроїв, що спричиняє різкий стрибок споживання. Про це повідомив гендиректор «YASNO» Сергій Коваленко.

«За підсумками місяця виходить, що клієнт використав стільки ж електроенергії, як і у періоди, коли відключення не застосовувалися. Навіщо тоді взагалі вимикати? Зараз важливе споживання у конкретний момент часу. Тому що виробляються конкретні обсяги електроенергії, які не можна перевищувати», – зазначив він.

Читайте також: Суми в платіжках можуть зрости попри часті відключення світла, – YASNO

Керівник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на запитання Tvoemisto.tv про те, чи допомагають відключення світла зменшити споживання, пояснив, що так, оскільки електроенергію вимикають в період пікового навантаження, коли енергосистема не може задовольнити рівень потреб споживачів. Крім того, масове заряджання пристроїв зазвичай припадає на період, коли споживання на низькому рівні. 

«На жаль, у нас не побудована система мотивування зниження споживання, яка повинна створюватись на основі тарифної політики. Її немає в Україні і зараз ми пожинаємо плоди відсутності цієї політики. Тому в ручному режимі відключаємо споживання, чим запобігаємо повного блекауту», – підкреслив експерт.

Нагадаємо, що попри часті відключення електроенергії, суми в платіжках за світло можуть збільшитися. Причиною є підвищене споживання після відновлення електроенергії та невчасне подання показників лічильників.

Ірина Давосир
 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!