Експертна комісія визнала лікарів Городоцької лікарні винними у смерті 23-річного хлопця

12480 0
Одразу кілька медиків не помітили гострий апендицит.
www.absoluteworld.com

www.absoluteworld.com

Клініко-експертна комісія департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА підтвердила провину лікарів Городоцької центральної районної лікарні у смерті 23-річного Ростислава Комнатного. Висновок комісії є у розпорядженні Tvoemisto.tv.

Читайте також: На Львівщині 23-річний хлопець помер від апендициту. Родичі звинувачують лікарів

У документі зазначено, що під час первинного звернення пацієнта 23 квітня надання йому допомоги лікарями Городоцької ЦРЛ не відповідало стандартам надання медичної допомоги хворим з гострим апендицитом.

У висновку ідеться про те, що Ростиславу Комнатному не зробили загальний аналіз крові та не провели спостереження в динаміці.

«Надання допомоги не відповідало протоколу надання меддопомоги за спеціальністю «Хірургія», затвердженого наказом МОЗ», – дійшла висновку клініко-експертна комісія.

Окрім того, зазначено у висновку, документація велась із порушенням – дані про прийом і відмову у госпіталізації не зафіксовані.

Додамо, що Ростислав Комнатний звертався до сімейного лікаря. Комісія дійшла висновку, що тут теж є порушення – пацієнтові, знову ж, не зробили загальний аналіз крові, документація також велась із порушенням.

Вже 27 квітня, під час повторного звернення, допомогу 23-річному Ростиславу Комнатному надавали згідно з медичними протоколами, але він помер «унаслідок запізнілої госпіталізації та гнійного перитоніту, спричиненого гострим апендицитом».

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv член клініко-експертної комісії, що надала висновок, Андрій Васько, далі цей висновок передають у медзаклад – Городоцьку ЦРЛ, за потреби – у правоохоронні органи. У лікарні медична рада буде вирішувати, яких заходів вживати до лікарів далі.

Раніше родина Ростислава Комнатного звернулась зі скаргою на лікарів у поліцію, відкрили кримінальне провадження, тож цей висновок може використати як доказ неналежного надання ними медичної допомоги пацієнтам.

Читайте також: Помер головний лікар львівського обласного протитуберкульозного санаторію

Нагадаємо, наприкінці квітня у Городоцькій ЦРЛ, що на Львівщині, помер 23-річний Ростислав Комнатний. Уночі він звернувся зі скаргами на різкий біль внизу живота і блювоту у приймальне відділення лікарні, однак хлопця відправили на амбулаторне лікування, призначили засоби від здуття живота. Через кілька днів – вже у важкому стані – повторно доправили до лікарні, та врятувати його життя не вдалося. Брат Ростислава Любомир розповів тоді Tvoemisto.tv, що лікарі, на його думку, вчасно не діагностували апендицит, що і стало причиною смерті. Хлопця оглядали двоє хірургів та сімейний лікар.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!