Політична реклама

Експерти: Функція Bluetooth є джерелом небезпеки для смартфонів

1136 0
Фахівці фінської компанії Codenomicon, що займається питаннями безпеки зберігання даних дійшли висновку, що недоліки програмного забезпечення пристроїв із технологією Bluetooth роблять смартфони легкою здобиччю для хакерів.

Бездротова технологія з передачі даних Bluetooth активно використовується в аксесуарах до стільникових телефонів і її безпека досі не викликала нарікань. Однак експерти Codenomicon виявили серйозні проблеми у всіх протестованих Bluetooth-гарнітурах для машин.

Дані пристрої використовуються для того, щоб водії могли говорити по стільниковому телефону і вести машину одночасно. Однак низька безпека може дати зловмисникам доступ до інформації у телефоні користувача, а також призвести до виникнення помилок в електроніці машини, створивши небезпечну ситуацію для водія.

"Проблема у виконанні. Кодувальники припускаються людських помилок", - повідомив голова відділу технологій Арі Таканен у п'ятницю, додавши, що сьогодні складно сказати, який пристрій є більш надійним.

Він також додав, що якість програмного забезпечення рідко помітна користувачам.

У Bluetooth SIG, галузевому лоббі технології Bluetooth, у відповідь на це повідомили, що технологія є безпечною.

Нагадаємо, що на початку серпня повідомлялося, що всесвітньо відомі смартфони Blackberry мають небезпечну вразливість, яка дозволяє хакерам отримати повний доступ до атакованих пристроїв.

Джерело: Новинар
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!