Політична реклама

Експерти очікують ослаблення гривні до кінця року

1481 0
Валютний режим, мабуть, буде змінений після виборів, і до кінця року очікується ослаблення національної валюти приблизно до 8,5 гривні за долар. Про це заявила економіст однієї з інвестиційних компаній Ірина Піонтковська.

"Проведення чемпіонату Європи з футболу, а також ранній початок збиральної кампанії в порівнянні з минулим роком, повинні були позитивно позначитися на економічних показниках червня, тому влада і чекає, що річне зростання ВВП у другому кварталі 2012 року становило трохи більше 2% (після зростання на 2% у першому кварталі 2012 року)", - сказала Піонтковська.

"Ми вважаємо, що економічне зростання за підсумками року може становити лише близько 1,5%. Даний прогноз обумовлений несприятливою зовнішньою кон'юнктурою, очікуваним зниженням урожаю зернових в порівнянні з минулим роком, а також ефектом високої бази порівняння у другому півріччі 2012 року", - повідомила експерт.

На думку економіста, динаміка промислового виробництва в 2012 році залишиться слабкою (зростання приблизно на 1%), якщо вона і далі буде визначатися в основному внутрішнім попитом, а зовнішній попит залишиться низьким.

"З урахуванням низької бази порівняння у другому півріччі 2012 року і можливого підвищення регульованих тарифів після жовтневих виборів інфляція за підсумками року може бути близькою до 3,5%", - повідомила економіст.

Експерт зазначила, що якщо зовнішня кон'юнктура буде несприятливою і в другому півріччі 2012 року, то поступове скорочення золотовалютних резервів продовжиться принаймні до парламентських виборів.

"Валютний режим, мабуть, буде змінений після виборів, і до кінця року очікується ослаблення національної валюти приблизно до 8,5 гривні за долар, якщо не буде серйозної зміни глобальної ситуації і до кінця року збережеться паритет між основними світовими валютами", - підсумувала Піонтковська.

Джерело: Економічна правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!