Експерти перевірили йогурти: що ми п’ємо

8363 0
Про користь йогуртів постійно розповідають дієтологи, адже йогурт – не лише смачний, але добре впливає на травний тракт, оскільки містить корисні кисломолочні бактерії. Але наскільки «живі» йогурти, які нам пропонують в магазинах, та з чого зроблені різноманітні наповнювачі йогуртів?

Йогурт як продукт з’явився в Україні на початку 90-х років. Сьогодні асортимент виріс до кількох десятків видів, покупцям пропонують різні смаки та форми. Вживання йогуртів виросло до 2,5 кг йогурта на рік на людину. Тестування йогуртів, які можна знайти на полицях українських магазинів, провів Центр експертиз Тест 24.

Перевірили 7 марок йогуртів: «Добряна термостатний» (без наповнювача) та решта – з полуничним смаком: «Живинка», «Дольче», «Добряна», «Активіа», «Простоквашино», «Чудо».

Аби визначити, наскільки йогурти диві, їх перевірили на два мікробіологічні показники. Всі йогурти впорали з цією перевіркою: вони живі, містять достатньо кисломолочних бактерій, а також безпечні (не містять кишкової палички).

Щодо барвників, у йогуртах шукали синтетичні барвники і замінники цукру, згущувач (крохмаль), перевірили жирність та ідентифікували жири. Зауважень до йогуртів щодо жирності експерти не мають, всі жири виявились молочними. Тобто, йогурти зроблені з молока без будь-яких рослинних жирів.

Синтетичних замінників цурку також не виявили: йогурти солодкі через додавання фруктів та цукру. Окрім джему в йогурти додають справжні фрукти.

Синтетичних барвників також не виявили, а рожевий колір полуничних йогуртів забезпечує натуральний барвник кармін, заявлений в складі разом з фруктовим наповнювачем. Крохмаль було заявлено в усіх шести йогуртах і був там виявлений.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!