Політична реклама

Експерти прогнозують коливання курсу валют найближчим часом

1566 0
Найближчі три місяці курс гривні до долара чекають короткочасні стрибки, викликані боротьбою між НБУ і спекулянтами.

На початку листопада і населення і банки спостерігали за обвалом гривні вже майже байдуже. У минулу п‘ятницю вартість валюти на міжбанку перевищила вересневу планку: 2 листопада долар підскочив до позначки 8,205 грн., А на ранок 5 листопада зростання котирувань досягло 8,21-8,23 грн / $, пише газета «Комментарии».

Курсові гойдалки і раніше головним чином зумовлені спекулятивними іграми. Остаточно заморозивши кредитування на період виборів, окремі банки володіють зараз значним ресурсом (залишки на коррахунках фінустанов на початку місяця збільшилися до 24 млрд. грн.).

Вже в понеділок, 5 листопада, Нацбанк почав остуджувати ринок, продаючи долари по 8,05 грн. / $. Ціни на американську валюту знизилися з рекордних 8,23 грн. до 8,2 грн. А в нинішню середу торги доларом США на міжбанківському ринку відкрилися котируваннями 8,18 / 8,19 грн. / $.

Разом з тим, найближчим часом розгойдувати курс будуть не тільки спекулянти. У листопаді підходить термін чергових значних виплат з обслуговування державного боргу: більш $ 1 млрд. доведеться повернути МВФ (більша його частина буде погашатися з резервів НБУ) і близько 1,5 млрд. грн. виплатити в якості доходу за раніше випущеними ОВДП. Крім того, на міжбанк знову вийде «Нафтогаз», якому доведеться розраховуватися в листопаді за імпортоване паливо.Найближчі три місяці курс гривні до долара чекають короткочасні стрибки, викликані боротьбою між НБУ і спекулянтами

На початку листопада і населення і банки спостерігали за обвалом гривні вже майже байдуже. У минулу п’ятницю вартість валюти на міжбанку перевищив вересневу планку: 2 листопада долар підскочив до позначки 8,205 грн., А на ранок 5 листопада зростання котирувань досяг 8,21-8,23 грн / $, пише газета «Комментарии».

Курсові гойдалки і раніше головним чином були зумовлені спекулятивними іграми. Остаточно заморозивши кредитування на період виборів, окремі банки володіють зараз значним ресурсом (залишки на коррахунках фінустанов на початку місяця збільшилися до 24 млрд. грн.).

Вже в понеділок, 5 листопада, Нацбанк почав остуджувати ринок, продаючи долари по 8,05 грн. / $. Ціни на американську валюту знизилися з рекордних 8,23 грн. до 8,2 грн. А в нинішню середу торги доларом США на міжбанківському ринку відкрилися котируваннями 8,18 / 8,19 грн. / $.

Разом з тим, найближчим часом розгойдувати курс будуть не тільки спекулянти. У листопаді підходить термін чергових значних виплат з обслуговування державного боргу: більш $ 1 млрд. доведеться повернути МВФ (більша його частина буде погашатися з резервів НБУ) і близько 1,5 млрд. грн. виплатити в якості доходу за раніше випущеними ОВДП. Крім того, на міжбанк знову вийде «Нафтогаз», якому доведеться розраховуватися в листопаді за імпортоване паливо.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!