Експерти прогнозують подорожчання квитків на Hyundai на 20%

1846 0
Скасування нульової ставки податку на додану вартість (ПДВ) послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами "Інтерсіті +" підвищить вартість квитків на такі поїзди на 20%, вважає координатор реформування транспортної галузі Координаційного центру з упровадження економічних реформ Олександр Кава.
Фото: intercity.kiev.ua

Фото: intercity.kiev.ua

"Вважаю, що введення ПДВ трохи знизить попит на поїздки в поїздах" Інтерсіті + ", однак це зниження буде незначним", – цитує експерта видання Дело.

Експерт також вважає, що на тлі загального зростання цін на товари та послуги в країні підвищення цін на потяги "Інтерсіті +" не буде особливо помітним для пасажирів, особливо для цільової аудиторії цих поїздів.

Нагадаємо, що Верховна Рада 31 липня прийняла закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України", який, зокрема, передбачає скасування оподаткування за нульовою ставкою ПДВ послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами "Інтерсіті +".

Раніше, 5 липня 2012, Верховна Рада погодилася з пропозиціями уряду про скасування ПДВ при продажу квитків у зазначених поїздах. Після підписання президентом відповідного закону квитки на дані категорії поїзда подешевшали більш ніж на 16%.

Законопроектом №11210 від 17 вересня 2012 року було запропоновано повернути ПДВ на операції, пов'язані з продажем квитків на потяги "Інтерсіті +", однак в серпня 2013 року така ініціатива Кабміном була відхилена.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!