Політична реклама

Експерти прогнозують ріст курсу долара у вересні

1054 0
Національний банк вже тривалий час штучно стримує коливання гривні, проте навіть якщо офіційний курс гривні залишатиметься стабільним, то на міжбанку та на готівковому ринку валют гривня вже скоро втратить не менше 10 - 15 копійок, переконаний економічний експерт Олександр Жолудь.

"Буде відбуватися ослаблення гривні. Невиключено, що не офіційний курс, а курс міжбанку та готівковий курс почнуть ослаблюватися ще до кінця виборів. Вже сьогодні, якщо поглянути на ситуацію на міжбанківського валютному ринку, то курс там близько 8 гривень 10 копійок, при тому що офіційний як був 7,99 так і залишився. У вересні-жовтні курс на міжбанку і готівковий буде зростати десь на 10 - 15 копійок, при тому що офіційний курс формально буде лишатися незмінним", - цитують експерта УНН.

За словами експерта гривня сьогодні відчуває величезний тиск.

"Національний банк наразі штучно стримує коливання гривні... Дійсно сьогодні тиск на гривню посилюється, через те що ситуація в світовій економіці не найкраща. А Україна, значною мірою, в надходженнях валюти залежить від експорту і якщо ми не маємо істотного надходження валюти, нам треба її шукати, адже значний імпорт, за який треба сплачувати, а також виплати за борговими зобов'язаннями, як державними так і приватними.", - наголосив експерт. 

Нагадаємо, експерти прогнозують дестабілізацію курсу гривні у період після виборів. Про те на сьогодні, більшість експертів з цим погоджуються, існує стримуючий фактор в діях Нацбанку України.

НБУ буде намагатися втримувати курс долара в межах, закладених в бюджеті 2012 року, тобто 8.05 грн. з відхиленням 5% в будь-який бік. Ймовірно, що для цього Нацбанк піде на подальше скорочення золотовалютних резервів - до 25-27 млрд. доларів.

Джерело: Zaxid.net

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!