Політична реклама

Експерти прогнозують, що овочі дешевшатимуть до весни 2012 року

1407 0
Збільшення площ та хороша погода зумовили рекордні врожаї овочів і картоплі. Останньої було зібрано більше 20 млн тонн. Відтак, повідомляє "АПК-Інформ: овочі та фрукти", ціни на овочі падатимуть до квітня 2012, а фермери будуть змушені викинути більше 2 мільйонів тонн овочів на смітник.

"Заклики уряду вирощувати картоплю та овочі призвели до збитків, які ми оцінюємо в 2-3 млрд гривень", - говорять експерти компанії "АПК-Інформ: овочі та фрукти".Вітчизняні фермери підрахували, що загальні збитки по галузі за 2011 рік перевищують 3 млрд гривень. При цьому 2 млн тонн овочів і картоплі - надлишок, який не зміг переварити український внутрішній ринок і який піде в утиль.

Через надлишок пропозиції ціни на плодово-овочеву продукцію почали стрімко падати в середині літа, досягнувши до жовтня абсолютного мінімуму, на якому і перебуває останній місяць.

Ціни на картоплю стабілізувалися на рівні 1,5-2 гривні/кг, цибулю - близько 3 гривні/кг, капусту - до 2 гривень/кг.

І це ще не межа - не дивлячись на те, що багато фермерів вважають ціни на овочі та картоплю зараз вкрай низькими, вони, за прогнозами аналітиків "АПК-Інформ: овочі та фрукти", будуть знижуватися і далі, і досягнуть мінімальних значень у квітні 2012 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!