Політична реклама

Експерти протестували найпопулярніші у Львові види кави

2972 0
Хто краще вміє молоти та обсмажувати каву – італійці чи росіяни? Фахівці Центру експертиз «Тест» продегустували 7 марок кави, аби вибрати найкращу.

Як повідомляє портал Назакупи, тестували каву лише закордонного виробництва: Tchibo Exclusive, Jacobs Monarch Класичний, Lavazza Qualita Rossa, Ambassador Blue label, Ionia, Paulig Presidentti original та «Жокей класичний».

Усі зразки перевірили в лабораторії на вміст кофеїну та продегустували. Тест на вміст кофеїну усі марки витримали з честю. За стандартами, кофеїну в каві має бути не менше 0,7%. Найнижчий вміст кофеїну – у Paulig (1,2%), найвищий – у Ionia (1,9%).

Найвищу оцінку від дегустаторів отримали лише два з тестованих зразків – Jacobs Monarch та Lavazza. Ще три зразки отримали оцінку «добре» (Ionia, Paulig Presidentti original Tchibo Exclusive), а от Жокей та Ambassador оцінили на трійку. За оцінками дегустаторів, аромат у них слабкий та нестійкий, така ж нестійка пінка. Кава Жокей на смак проста “дешева” з металевим післясмаком, а Ambassador має присмак старих кавових зерен та неприємний післясмак.

Ціна кави, як виявилось, ніяк не пов’язана із її якістю. Приміром, найнижчу оцінку від дегустаторів отримали як найдорожчий, так і найдешевший зразки у тесті: «Жокей» коштував 11,48 гривень за 100 г, Ambassador – 18,78 гривень за 100 г. Lavazza, що отримала найвищий бал, коштує майже на 4 гривні більше (за 100 г), ніж Jacobs Monarch, що отримав таку ж оцінку.

 

Результати тестування меленої кави

Назва продукту

Виробник

Оцінка

Jacobs Monarch Класичний

Монделіс Болгарія Продакш ІООД, Болгарія

5

Lavazza Qualita Rossa

Луїджи Лавацца С.П.А., Италия

5

Ionia

Торефаціоне Іонія С.П.А., Италия

4

Paulig Presidentti original

ТОВ «Паулиг Рус», Росія

4

Tchibo Exclusive

Thibo Manufacturing GmbH&Co, Німеччина

4

Жокей Класичний

ТОВ «НЕП» під контролем ТОВ «Орими Трэйд», Росія

3

Ambassador Blue label

“Strauss Café Sp.z.o.o.”/ Польша

3

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!