Експерти порахували, що проїзд у львівських маршрутках мав би коштувати 4 грн

2514 1
Управління транспорту Львівської міськради провело аудит для перевірки розрахунку тарифів у львівських маршрутках, який показав, що проїзд мав би коштувати більше 4 грн.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

На конкурсі для проведення аудиту обрали спілку консультантів «Експерт-груп», яка провела аналіз розрахунків тарифу на перевезення  і подала відповідний звіт, повідомив начальник управління транспорту Львівської міськради Володимир Щир під час засідання виконкому 8 серпня, інформує Вголос.

За його словами, аудитори, перш за все, аналізували інформацію, надану перевізниками. Вибірково визначили один з маршрутів від кожного перевізника і по ньому здійснювали перевірку. У результаті обраховано реальну вартість однієї поїздки за один рейс одного пасажира.  До розрахунку тарифу включено плановий прибуток – 15% від собівартості.

При цьому, у тариф також закладено відшкодування проїзду пільговикам, хоча таке відшкодування перевізники отримують з бюджету.

Кількість пільговиків прописали 25%, тобто кожен четвертий пасажир за їх твердженням – пільговик. Володимир Щир стверджує, що насправді в середньому 30% пільговиків і, враховуючи пільгові категорії, тариф мав би бути більш як 4 грн.

Аудитори проаналізували маршрут №№ 10, 36, 39, 11, 49. Обстеження проводили в середу і неділю.  Врахувавши всі показники, у звіті вказано, що, наприклад, по маршруту №10 оплачуваний проїзд становить 5,19 грн, а загальний (з урахуванням пільговиків) - 3,19 грн.

У маршруті №11 ці цифри співвідносяться 4,2 до 3,15; №36 - 4,92/3,69, маршрут №39 - 3,64 до 2,73, №49 - 3,55 до 2,66. Водночас начальник управління транспорту зазначив, що перевізники перед затвердженням подавали розрахунки тарифу на рівні 5,3 грн.


Читайте також:
13 Серпня, 2014 16:45
Анонімус Ага, зробіть тариф 5 гривень, побачим скільки народу буде їздило в тих клятих маршрутках.
Бруд, сморід, поламані і не добре приварені крісла, безкультурні водії, перегони, ледь живі гальма і вихлопи, від яких можна втратити свідомість - і за це платити такі гроші? Та я краще пішки пройдуся, або на ровері поїду.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!