Експосадовця судитимуть за розтрату грошей на реконструкції Львівського перинатального центру

1079 0
Унаслідок службової недбалості т.в.о начальника управління капітального будівництва переплатили понад 804 тис. грн ПДВ.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Експосадовця управління капітального будівництва судитимуть за службову недбалість під час реконструкції Львівського обласного перинатального центру. Досудове розслідування завершили та скерували відносно нього обвинувальний акт до суду (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомили у прокуратурі Львівської області. 

Розслідування встановило, що управління капітального будівництва уклало додаткові угоди до договору з одним із підприємств щодо реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру на придбання медичного обладнання загальною вартістю понад 27 млн грн. Попри те, що, відповідно до чинного законодавства України, прийнятого в умовах пандемії коронавірусу, операції із закупівлі половини апаратів звільнялись від оподаткування ПДВ, управління все ж придбало його із безпідставною сплатою ПДВ.

Читайте також: Чиновників ЛОДА підозрюють у привласненні грошей під час будівництва амбулаторії

У такий спосіб внаслідок службової недбалості тимчасово виконуючого обов’язків начальника управління капітального будівництва переплатили понад 804 тис. грн ПДВ, внаслідок чого державі в особі управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації заподіяли матеріальну шкоду (збитки) на цю суму.

Нагадаємо, що колишнього посадовця Львівської ОДА також підозрюють у розтраті понад 280 тис. грн під час будівництва амбулаторії. У 2020 році чинний тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління капітального будівництва Львівської ОДА не забезпечив перевірки, на якому етапі перебуває будівництво амбулаторії у одному з районів області. Через це у квітні з державного бюджету розтратили 283 тисячі гривень.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!