Експозиційні зали Львівського музею історії релігії відреставрують за 20 млн гривень

1244 0
Цьогоріч на реставрацію Львівського музею історії релігії з державного бюджету виділили 2 млн гривень.
фото музею історії релігії

фото музею історії релігії

У Львові за гроші державного бюджету відреставрують ще один об’єкт. Йдеться про експозиційні зали Львівського музею історії релігії. Орієнтовна вартість реставраційних робіт становить близько 20 млн гривень.

«Бюджетний комітет погодив виплату субвенцій на комунальні об’єкти. Це означає, що найближчим часом ми розпочнемо фінансування цих об’єктів за рахунок бюджету Міністерства культури та інформаційної політики. Серед поданих об’єктів від ОДА (усі з наявною проєктно-кошторисною документацією) Експертна рада при МКІП обрала 26», – цитує міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка пресслужба ЛОДА.

Читайте також: У Вірменському соборі у Львові реставрують фрески. Фото

Остаточну вартість визначать після завершення експертизи проєктно-кошторисної документації об’єкту. Цьогоріч на реставрацію Львівського музею історії релігії з державного бюджету виділили 2 млн гривень.

Нагадаємо, що раніше до списку об’єктів «Великої Реставрації» потрапили Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької та три замки на Львівщині: Підгорецький, Олеський та Жовківський.

Для довідки

Львівський музей історії релігії – установа культури, в якій за допомогою зібраних унікальних матеріалів висвітлюється історія світових і національних релігій, діяльність церковних організацій. Експозиція музею розташована в будівлі Домініканського монастиря ХІV – XVIII ст. Концерти органної музики, які організовує музично-просвітницький відділ, відбуваються у великому виставковому залі – колишній трапезній монастиря.

Костел споруджений за проєктом австрійського інженера Яна де Вітте і належить до найкращих зразків барокової архітектури міста. Музей має чотири філії: 1980 року створили Червоноградську філію, 1991 року – Сокальську філію «Людина. Земля. Всесвіт», 1993 р. – Інститут релігієзнавства. Створюється музей юдаїки, 2009 р. – Музей-садибу родини Антоничів у с. Бортятин.

Експозиція складається з таких тематичних розділів: «Релігії стародавнього світу», «Юдаїзм», «Раннє християнство», «Вірменська церква», «Історія римсько-католицької церкви», «Українська греко-католицька церква», «Православ’я в Україні», «Протестантизм», «Іслам», «Буддизм». У структуру музею входять відділи: виставковий, науково-освітній, рекламний, методичний, фонди, видавництво «Логос», бібліотека, фото- та голографічна лабораторії, науково-реставраційний, художній, біо-бібліографічний.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!