Експрес-тестування школярів у Львові. Коли можуть запровадити

2799 0
Експрес-тест на антиген коронавірусу коштує від 250 до 400 грн.

Можливість експрес-тестування на антиген Covid-19 у школах Львова, яке може зменшити кількість заражень коронавірусом та швидше і ефективніше реагувати на нові випадки Covid-19, обговорюють, але наразі впроваджувати не будуть. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові пропонують тестувати школярів та вчителів на Сovid-19

«Ця хвиля коронавірусу показала, що хворих дітей стало більше, тому й вирішили ввести певні обмеження. Цього тижня за парти повернулися діти молодших класів, а у п’ятницю будемо вирішувати, як навчатимуться діти старших класів. Зараз напрацьовуємо різні варіанти, серед них експрес-тестування. Але наразі йдемо іншим шляхом зупинення хвилі, а саме моніторимо ситуацію із захворюваністю. Якщо ситуація покращиться, то відновимо навчання. Про подальші додаткові методи, серед яких експрес-тестування на антиген, узгоджуватимемо у штабі ТЕБ і НС», – каже Андрій Москаленко.

За його словами, тестування школярів на коронавірус не може статися найближчим часом. Аби це ввести, потрібно провести чимало роботи. Серед них – зібрати персональні згоди батьків, шкіл.

«Ми не можемо запровадити тестування у школах ні завтра, ні наступного тижня. Зараз про це говорити зарано, оскільки потрібне багатофакторне погодження, розуміння з боку батьків, відповідна логістика», – каже він.

У скільки це все може обійтися місту, Андрій Москаленко каже, що почали обраховувати, але цифрами не володіє. Також були певні обговорення із виробниками тестів, лабораторіями, які могли б проводити масові тестування. Але це, за його словами, «річ, яка вимагає різного погодження».

Додамо, що експрес-тест на антиген коронавірусу коштує від 250 до 400 грн.

Читайте також: Covid-19 за 15 хвилин. Скільки коштує експрес-тест на антиген і кому роблять безкоштовно

Нагадаємо, що минулого місяця головна спеціалістка МОЗ Наталія Виноград запропонувала проводити експрес-тестування на антиген Covid-19 у школах і садках. У такий спосіб, на її переконання, можна було би зменшити поширення коронавірусу та ефективніше реагувати на нові випадки захворювання. Та поки таку практику освітні заклади в Україні, а зокрема, у Львові, не апробували. Натомість за кордоном ковід-тестування – явище поширене. Tvoemisto.tv поспілкувалося з батьками, які проживають у різних країнах, та розпитало про те, як перевіряють захворюваність дітей у школах. Детальніше читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!