Екс-секретар Папи Івана Павла II про подібність Рима і Львова

2444 0
Немає великої різниці між Римом і Львовом. Львів – це також дуже гарне місто, європейське, яке має свою велику історію.
фото: Роман Кошовський

фото: Роман Кошовський

Таку думку в інтерв’ю Tvoemisto.tv висловив архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви, який живе у нашому місті уже упродовж восьми років, а до того багато років прожив в Італії

«Тут живуть близько мільйона людей. Я тут, у Львові, почуваюся дуже добре.  Мені подобається гуляти містом, дивитись на гарні кам’яниці, бачити багато гарних людей, зокрема молоді, яка навчається у Львові. Це місто дуже приязне, відкрите для туристів. Тут є багато кав’ярень, багато влітку квітів», – зазначив він.

Читайте також: Люди Твого міста. Митрополит Мокшицький про відповідальність за Львів

Митрополит додав, що ще не мав багато часу і можливості, що пішки пройти усіма вулицями.

«Але я часто їжджу в різні сторони Львова. Мені дуже подобається центр міста, дуже близькими для мене є Стрийський парк, Високий замок. Можна затриматися перед кожним будинком, перед кожною кам’яницею і медитувати. Це велике багатство, велика історія. Я бачу, що цим містом захоплюється багато людей. Багато людей в особливий спосіб затримуються і дивляться на цю красу, –  підкреслив він.

Довідково: 

Мечислав Мокшицький  – громадянин Польщі. Випускник Люблінського католицького університету. Був особистим секретарем Папи Івана Павла II.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!