Екстрені відключення світла та нові тарифи на паркування. Головні події дня у Києві

577 0
Дайджест новин за 7 листопада.
Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Екстрені відключення світла

7 листопада у Києві застосовувались екстрені відключення світла. З 6 до 7 ранку відключення відбувались згідно графіку. З 7 ранку почались екстрені відключення, під час яких графіки не діють. Це пов’язано зі зростанням споживання електроенергії, через що енергосистема зазнає більшого дисбалансу, ніж раніше. 

Нові тарифи на паркування

КП «Київтранспарксервіс» з 7 листопада встановило нові тарифи на паркування в місті. Так, вартість паркування за 1 годину на відведених платних парковках КП залежно від зони паркування встановлено в розмірі: І зона –  35 гривень; ІІ зона – 25 гривень; ІІІ зона – 5 гривень.

Відновили рух потягів Київ-Кишинів 

Україна та Молдова відновили рух пасажирських потягів за маршрутом Київ-Кишинів після 24-річної перерви. Потяг №351/352 курсуватиме через день з відправкою зі станції Київ-Пасажирський о 17:02, прибуватиме на станцію Унгени о 07:53, до столиці Молдови – о 10:38. Зворотно рейс відправлятиметься о 17:45, проходитиме Унгени о 20:51 та прибуватиме до Києва об 11:48. У поїзді сім вагонів, п'ять з яких – купейні і два – типу «плацкарт». Час у дорозі в один бік – приблизно 13 годин.

Викриття незаконної схеми переправлення чоловіків закордон  

У Києві затримали двох чоловіків, які організували незаконну схему виїзду закордон. Згідно із матеріалів кримінального провадження, очільник благодійного фонду разом із спільником пропонували чоловікам призовного віку виїхати за кордон в якості волонтерів, шляхом включення їх до системи «Шлях». Свої послуги зловмисники оцінювали у розмірі 5 тис доларів США з людини. Їм повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

Дерусифікація 

У Києві перейменували вулицю Генерала Вітрука у Святошинському райони на вулицю Авіаконструкторську. Вулиця Генерала Вітрука була названа на честь радянського пілота-штурмовика, генерал-майора Андрія Вітрука. Нова назва запропонована на честь авіаконструкторів, оскільки вулиця розташована у житловому масиві «Авіамістечко».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!