Екстрені відключення світла та новий ландшафтний заказник. Головні події дня у Києві

588 0
Дайджест новин за 28 жовтня.

Продовжуються екстрені відключення світла

З 8:25 28 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго в Києві продовжились екстрені відключення світла. Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання. 

Водночас, за словами мера столиці Віталія Кличка, якщо не станеться надзвичайних ситуацій, то фахівці Укренерго зможуть усунути дефіцит електроенергії в столиці за 2-3 тижні. 

Опалювальний сезон

У столиці підключено до опалення вже близько 60% усього житлового фонду. За словами мера Києва Віталія Кличка, до опалення підключені близько 80% житлових будинків, що обслуговують комунальні керуючі компанії. Цей показник менший у будинках ОСББ, ЖБК, інвестиційних і становить поки 20%, бо багато правлінь таких будинків вирішили відкласти початок опалювального сезону до 1 листопада.

З’явився ще один ландшафтний заказник місцевого значення

У Деснянському районі Києва «Озеро Алмазне» оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Відповідне рішення підтримали депутати міської ради. Його територія включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею 185,3 га. 

Через відключення світла частину світлофорів забезпечили резервним живленням 

У зв’язку зі стабілізаційними відключеннями електроенергії роботу окремих світлофорних об’єктів на складних перехрестях та транспортних розв’язках в Києві забезпечили резервним живленням. Це подовжує працездатність світлофорів від 2 до 4 годин. Зокрема, мова про світлофори на перехрестях: вул. Теліги–Дорогожицька, Теліги-Ольжича, Гостомельське шосе – вул. Міська, просп. Палладіна-вул. Булаховського, вул. Стеценка – Щербаківського, Харківська площа. І робота у цьому напрямі триває.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!