Компенсації за генератори і новий ландшафтний заказник. Головні події дня у Києві

841 0
Дайджест новин за 11 листопада.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Відключення світла 

У Києві сьогодні застосовували екстрені відключення світла через російські атаки на українські енергетичні об’єкти. Водночас ввечері у ДТЕК Київські електромережі заявили, що «попри складну ситуацію в енергосистемі, вдалося пройти день практично не перевищуючи графік». 

ОСББ та кооперативам будуть компенсувати 75% вартості генераторів

У столиці затвердили міську цільову програму, відповідно до якої об’єднання співвласників багатоквартирних будинків зможуть купувати генератори для власних потреб, а місто буде компенсувати 75% витрат. Для отримання часткової компенсації необхідно заповнити заяву та подати пакет документів до районних державних адміністрацій.

Відкриття Центру захисту для дітей

У Києві відкрили Центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя для дітей, які постраждали або стали свідками насильства, за моделлю Барнахус. У закладі дітей, які постраждали від насильства, будуть опитувати для слідства у випадку, якщо дитина постраждала від насильства або стала його свідком. Опитування проводитимуть у дружньому середовищі, і запис може використовуватися в суді як доказ без повторної травматизації дитини. Крім того, постраждалі зможуть отримати комплексну соціальну, психологічну, медичну та інші види допомоги. 

Новий ландшафтний заказник

У Солом’янському районі оголосили ландшафтним заказником місцевого значення природну територію «Совська Пронька». Таке рішення прийняли на пленарному засіданні Київської міської ради. Територія проєктованого заказника розташована між вулицями Колосковою, Крутогірною, Яблуневою, Сигнальною та провулком Яблуневим. Орієнтована площа заказника становить 10,31 га.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!