В Україні мають намір дію е-квитка поширити і на залізничний транспорт

2105 0
28 жовтня у Міністерстві інфраструктури України провели «круглий стіл», на якому обговорювали питання запровадження е-квитка. Зокрема запропонували ввести до його опцій оплату за проїзд у приміському та залізничному транспорті.
фото: auto.onliner.by

фото: auto.onliner.by

Представники українських міст, залізниці та компаній, які технічно реалізують проект, говорили про можливість об’єднати оплату за проїзд у громадському транспорті міського та приміського сполучення, а також у приміських поїздах в один електронний квиток. Про це у коментарі для Tvoemisto.tv розповів Сергій Журбенко, менеджер проекту автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор».

За словами Сергія Журбенка, розмова про технічні рішення та поєднання комплексу послуг перевезення була змістовною та цікавою. Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що 3 листопада у Верховній Раді буде день інфраструктури, упродовж якого також обговорюватимуть законопроект про електронний квиток, єдиний для оплати проїзду в громадському транспорті та поїздах приміського сполучення. За словами міністра, шанси на прийняття – дуже високі.

Нагадаємо, ідею запровадження електронного квитка у Львові обговорюють ще з 2011 року, відколи місто вирішило реформувати систему громадського транспорту. Цьогоріч місто визначило ЛКП «Львівавтодор» підприємством, яке займається втіленням е-квитка. 20 жовтня міськрада ухвалила умови кредиту, який надасть для реалізації проекту Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте також: Е-квиток у Львові: на що підуть гроші, які місто позичає в ЄБРР

За словами депутата ЛМР Олега Шміда, директора ЛКП «Інститут просторового розвитку», у грудні 2016-го року оголосять тендер, який триватиме приблизно 5 місяцівРеалізація проекту може розпочатися у квітні 2017 року.

Додамо, що вартість проїзду зі впровадженням е-квитка залишиться на тому ж рівні, як зараз. Якщо пасажир купуватиме квиток на довший термін, то розрахункова вартість однієї поїздки буде меншою, аніж нинішній тариф (4 гривні). Про це під час дискусії «Громадський транспорт у Львові: швидкі та довгі рішення» повідомив Сергій Журбенко.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!