На Сихів хочуть пустити нові низькопідлогові трамваї

3502 0
Нещодавно Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив тендер на купівлю нових трамваїв. Ці 5 трамваїв планують пустити новою трамвайною колією на Сихів. Всі мають надію, що це замовлення виконуватиме «Електрон». Як розповів Tvoemisto.tv президент концерну Юрій Бубеса, скласти п'ять нових вузькоколійних трамваїв виробництво зможе за сім місяців.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Наразі у Львові триває будівництво трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів». Міська рада планує до кінця року не лише запустити маршрут, але і збудувати нові трамваї для сихівської колії.  «Наша задача, щоб була не тільки нова колія, а  й щоб максимальна кількість нових львівських трамваїв були тут, бо це нові робочі місця для заводу «Електрон». Плюс, у державному бюджеті на цей рік є 100 млн грн як співфінансування  для купівлі нових вітчизняних трамваїв. Тому ми надіємось, що матимемо частину державних коштів. На цей тендер можуть подаватися й інші підприємства. Але, фактично, єдиним заводом в Україні, який сьогодні випускає низькопідлогові трамваї, є «Електрон»,  - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові оголосили тендер на купівлю 5-ти нових трамваїв 

«Як і вказано в умовах тендеру, «Електрон» може виготовити ці 5 трамваїв за 7 місяців. Ми повністю готові робити подібні замовлення і навіть у більших обсягах. Наша система вже має дуже хорошу технічну базу. Це вже зовсім не та система, за якою ми виконували свій перший трамвай. «Електрон» сьогодні здатен працювати зі значно більшою потужністю, аніж це робить зараз. Але для цього потрібні замовники» - пояснив президент концерну Юрій Бубеса.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!