Електронна реєстрація у садочки Львова: запитання та відповіді

16223 2
Із 15 серпня у Львові запрацювала нова платформа для електронної реєстрації дітей у дитячі садочки. Частина батьків уже встигла скористатися цією системою. У деяких, однак, виникає чимало питань до роботи системи. Що робити, якщо зник доступ до особистого кабінету? Як формується черга? Як дізнатися, чи зараховано дитину в ДНЗ? Відповіді на ці та інші запитання – нижче.
фото: volyn24.com

фото: volyn24.com

1. Я не маю доступу до особистого кабінету електронної реєстрації до ДНЗ. Що робити?

У разі відсутності доступу до електронної реєстрації, у Вас є два варіанти вирішення проблеми: якщо Ви впевнені, що зареєстровані у старій системі, – відновити пароль за посиланням; в іншому випадку Вам необхідно зареєструватись. Якщо Ви реєструвались у старій системі, але на сторінці відновлення паролю отримали сповіщення, що такої електронної адреси немає у базі даних – надішліть свої дані на електронну адресу – [email protected]

2. Я зареєстрований/а у системі, але моєї заявки немає. Що робити?

При перенесені даних зі старої системи електронної реєстрації частина заявок не була перенесена, у зв'язку з невірно внесеними даними. Для відновлення заявки надішліть відскановану копію (або фотографію) свого паспорта та свідоцтва про народження дитини на електронну адресу [email protected]. Вашу заявку буде відновлено впродовж двох днів (зі старою датою реєстрації).

3. В особистому кабінеті є моя заявка. Проте раніше в мене була заявка у старій системі. Я хочу їх об’єднати.

Ваша заявка може бути відсутня у системі у зв’язку з:

невірно заповненими даними (серія, номер свідоцтва про народження);

ви вже раніше були зараховані у інше ДНЗ.

Якщо Ви бажаєте відновити заявку зі старою датою – надішліть, будь ласка, відскановані копії (або фотографії) свідоцтва про народження дитини та свого паспорта і Вашу заявку знайдуть та відновлять протягом 2 днів.

4. Що таке «положення у черзі» в Особистому кабінеті?

Це порядковий номер вашої заявки для конкретної вікової групи, конкретного ДНЗ.

5. Що таке «усього місць» в Особистому кабінеті?

Це загальна кількість дітей, яку приймуть для конкретної вікової групи, конкретного ДНЗ.

6. Моє положення у черзі опускається/піднімається вгору. У чому причина?

Ваша заявка може змінювати положення у таких випадках:

у чергу додалися діти з пільгами (вони можуть займати лише 20% від кількості дітей у групі);

інші батьки перенесли заявку в інше ДНЗ (тут Ваше положення у черзі може піднятись або опуститись).

Публікувати списки ми не можемо, згідно з положенням Управління освіти. Проте Ви зможете ознайомитись зі списками, завітавши в Управління освіти.

7. Як працює алгоритм формування положення у черзі?

Основою вашого положення у черзі є дата реєстрації. Алгоритм програми формує списки дітей в режимі он-лайн для кожної вікової групи та кожного ДНЗ, опираючись лише на дату реєстрації та пільги.

Важливим елементом роботи системи є те, що при редагуванні заявки дата реєстрації не змінюється. Саме тому батьки мають змогу до формування списків змінювати в заявці бажані ДНЗ необмежену кількість разів.

8. Коли будуть відкриті нові садочки?

У 2016 році відкривається ДНЗ №17, №168 та ДНВК №38. Ви маєте змогу подати заявку в ці ДНЗ вже з 15 серпня 2016 року (зі збереженням старої дати реєстрації). Відкрити садочки планують у жовтні – листопаді 2016 року. При формуванні списків Ви будете повідомленні про результат через електронну пошту.

9. Як мені дізнатись, чи мою дитину зарахували?

Ви будете сповіщені про результат формування списків через електронну пошту.

10. Мені прийшло сповіщення про те, що мою дитину зарахували до садочку. Що робити далі?

У листі-підтвердженні буде вказано перелік документів, який Вам потрібно передати у ДНЗ. Серед них, зокрема: свідоцтво про народження, паспорт, заява та медична довідка.

11. Мені прийшло сповіщення про те, що мою дитину не зарахували до садочку. Що робити?

У такому разі Вам прийде сповіщення на електронну пошту. Ви зможете деактивувати вашу заявку, якщо не бажаєте надалі перебувати у черзі, або ж перевести заявку на наступний рік. Якщо система не отримує від Вас відповіді впродовж десяти днів, тоді заявка автоматично переведеться на наступний рік. У подальшому, при бажанні, Ви зможете деактивувати заявку в Особистому кабінеті

12. У мене є підозра про маніпуляцію (несанкціоновану реєстрацію дитини) зі сторони завідувача ДНЗ. Куди звертатись?

Якщо у Вас є підозра щодо маніпуляцій (дитина потрапила у садочок без попередньої реєстрації або заявка точно була нижче по списку за датою реєстрації), Ви зможете подати звернення на електронну скриньку [email protected].

Читайте також: У Львові відкривають унікальний дитячий центр для батьків та малюків

13. Я втратив/ла доступ до системи електронної реєстрації (втрачений пароль або доступ до електронної пошти)

Якщо Ви втратили пароль, скористайтесь функцією відновлення (http://edu.smart.lviv.ua/user/sign-in/request-password-reset). Якщо Ви забули свою електронну адресу або ж втратили до неї доступ, надішліть відскановані копії (або фотографії) свідоцтва про народження дитини та Вашого паспорту з доступної електронної адреси на скриньку Служби підтримки: [email protected]

14. «Діти, що народились цього року, не можуть бути зареєстровані у системі». Що це означає?

Згідно з Положенням Управління освіти, батьки мають змогу зареєструвати дитину наступного року після народження дитини. Тобто, якщо дитина народилась у 2016 році, то її можна буде зареєстрували лише після з 1 січня 2017 року.

15. Навпроти «Положення» нічого не написано.

Це означає, що Вашій дитині на день зарахування ще не буде 2 повних років (або ж буде більше 7 повних років).

Нагадаємо, електронна реєстрація дітей дошкільного віку в ДНЗ міста працює на веб-сайті http://edu.smart.lviv.ua/.

Джерело: прес-служба ЛМР

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
15 Жовтня, 2018 22:27
Іванна Мені не прийшов код заявки
16 Березня, 2017 10:55
Наталія Якщо при реєстрації помилково вказали не ту дату народження дитини як виправити??
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!