Електронні лікарняні мають запрацювати із квітня

1994 0
Виписувати листки непрацездатності онлайн мали ще торік.
Фото: tribuna.pl.ua

Фото: tribuna.pl.ua

Електронні лікарняні мають запрацювати в Україні із 1 квітня, повідомив заступник міністерки соцполітики Олег Коваль, передає пресслужба міністерства.

«Це буде перший етап, але цей крок дозволить навести лад у системі та продовжити боротьбу з корупцією у сфері соціального страхування», – каже Олег Коваль.

Кожен лікар, який видає листок непрацездатності, повинен буде підписати документ цифровим підписом в електронній системі. Тобто він нестиме персональну відповідальність. Інформація через реєстр в Пенсійному Фонді автоматично передаватиметься у Фонд соціального страхування.

Читайте також: Кабмін погодив запровадження електронних трудових книжок

Електронний обіг дасть можливість відслідкувати, чи лікарняний видав профільний лікар та дозволить припинити схеми із фіктивними лікарняними.

Нагадаємо, запровадити електронні лікарняні в Україні мали ще торік. Але наразі запровадили лише електронні рецепти за програмою «Доступні ліки». У Львові також медзаклади також перейшли на електронні картки пацієнтів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!