Електронні паспорти вперше прирівняли до звичайних

1637 0
Такі паспорти доступні тим українцям, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт.
Фото: mind.ua

Фото: mind.ua

Електронні паспорти громадян України в «Дії» прирівнюються до їхніх фізичних аналогів, повідомляє Офіс президента.

Читайте також: У застосунку «Дія» з'являться нові послуги для бізнесу

Відповідний закон сьогодні підписав президент Володимир Зеленський. Зокрема, закон закріплює на законодавчому рівні визначення е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон і прирівнює їх до фізичних аналогів.

Як пояснили у відомстві, це дасть змогу використовувати ці цифрові документи під час подорожей залізницею або літаком у межах України; під час медичного обслуговування чи банківських операцій; для отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг та пошти; під час придбання товарів у магазині й для підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів.

Електронні паспорти доступні лише тим українцям, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт. Їхні основні переваги – захищеність від підробок, простота отримання та зручність використання.

Читайте також: Нацбанк змінює регулювання ринку електронних грошей. Про що йдеться

Закон набере чинності 23 серпня 2021 року.

Нагадаємо, у лютому законопроєкт про цифрові паспорти прийняли в першому читанні. Цифрові паспорти буде можливо показувати на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Також схвалений законопроєкт визначає термінологію, зокрема застосування е-паспортів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!