Політична реклама

Електронні цигарки теж можуть бути небезпечними

1461 0
Вони майже не відрізняються за згубним впливом на здоров'я від звичайного тютюну, кажуть учені. Опір дихальних шляхів у піддослідних, які курили електронні цигарки, виріс на 202-220%, зазначають вчені.

Чергові дослідження штовхають до висновку, що популярні нині електронні цигарки, попри репутацію нешкідливих, викликають пошкодження легенів. Фахівці з університету Афін у Греції повідомили, що цей засіб кинути палити ускладнює дихальний процес.

Поки ще занадто рано стверджувати, що різні несертифіковані нікотинові продукти, такі як e-сигарети, безпечніше звичайних цигарок, хоча реклама стверджує саме це.

Дослідження грецьких фахівців лише підтверджує позицію Європейської респіраторної асоціації, де кажуть, що електронні сигарети та інші нікотиновмісні продукти не є безпечними.

Вчені не класифікують електронні сигарети в якості безпечної альтернативи паління. Фахівці  рекомендують в якості дієвих методів щодо припинення куріння варіанти, засновані на клінічних випробуваннях.

Джерело: ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!