Політична реклама

Електронну заяву на вступ до вишу подати набагато простіше

3105 0
З 1 липня в Україні розпочалася вступна кампанія – 2013. Перший тиждень проходить досить спокійно: у приймальних комісіях університетів немає ажіотажу та довгих черг.

Про це повідомили представники Громадянської мережі «Опора».

Заяви до університетів можна подавати з 1 по 31 липня. Проте ті абітурієнти, які братимуть участь у творчих конкурсах (а це 15 напрямів підготовки з семи спеціалізацій), повинні подати документи до 20 липня. Творчі конкурси пройдуть у кілька сесій, перші з яких розпочинаються вже з 11 липня.

Щодо форми подачі заяв до ВНЗ, то можна їх подавати як у паперовому вигляді, так і в електронному. Абітурієнти можуть подати заявки не більше, ніж у п’ять ВНЗ на три спеціальності у кожному з них.

При собі треба мати результати та Сертифікат ЗНО, паспорт, медичну довідку, атестат про здобуття повної середньої освіти і шість кольорових фотографій. Для хлопців додатковим документом є військовий квиток. Обов’язково потрібно мати оригінали документів. Копії, навіть засвідчені нотаріально, без наявності оригіналів не розглядаються.

Електронна форму подачі заявки значно простіша. Абітурієнту необхідно зареєструватись на сайті, надати свої дані, які перевіряються, а потім створюється особистий кабінет. Після цього він може формувати заявку.

Після того, як ВНЗ прийме заявку і допустить абітурієнта до участі в конкурсі, її вже не можна змінити чи скасувати. Протягом трьох годин заявка розглядається адміністратором. А у наступні 24 години відбувається засідання приймальної комісії, де приймається рішення про допущення абітурієнта до участі в конкурсі».

1 серпня до 12.00 приймальні комісії зобов’язані прийняти рішення про рекомендування до зарахування вступників, які перебувають на найвищих позиціях рейтингу. Протягом п’яти днів абітурієнт має надати оригінали документів.

Після 5 серпня приймальна комісія виносить рішення про ануляцію рекомендацій до зарахування тих абітурієнтів, які не надали оригінали і, відповідно, рекомендує наступних у рейтинговому списку. 

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!