Коли на Львівщині запустять електронний квиток

2282 0
До кінця цього року підготують базу даних пільговиків.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Електронний квиток на обласних маршрутах має запрацювати із березня наступного року. Про це Tvoemisto.tv повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Грень.

Читайте також: Е-квиток. Коли у Львові почнуть встановлювати валідатори у транспорті

Наразі процес, за його словами, знаходиться на стадії підписання угод та складання реєстру пільговиків. Паралельно із обліком проведуть закупівлю програмного забезпечення, валідаторів для автобусів та соціальних карток для пільговиків. Запрацювати е-квиток на обласних маршрутах має у березні 2021 року.

«Якщо сьогодні-завтра не буде ніяких оскаржень, у понеділок підпишемо договори по соціальній картці і розпочнемо формувати базу даних пільговиків. Офіційне розпорядження голови Львівської ОДА про впровадження на Львівщині обліку оплати пільгового проїзду і умов та порядку проведення інвестиційного конкурсу із впровадженню саме електронного квитка з’явиться 20-25 вересня», – сказав він.

Реєстр передбачатиме облік усіх пільговиків різних категорій. Загалом, зі слів Тараса Греня, на Львівщині налічується майже 540 тисяч пільговиків, у тому числі 276 тисяч із перевезення. Сюди входять ті, хто має право на безкоштовний проїзд, пільговий раз на рік чи за пів ціни. До кінця цього року планують сформувати базу даних першої категорії – учасників бойових дій. Їх близько 38 тисяч.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

Нагадаємо, на впровадження електронного квитка в громадському транспорті для пільговиків Львівська облрада цього року виділила 7 млн грн. Ці кошти підуть на формування бази даних і виготовлення соціальних карток. У грудні 2019 року Тарас Грень у коментарі Тvoemisto.tv сказав, що електронний квиток хочуть запустити за рік.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!