Енергетики готують для Києва «парасолю», яка допоможе уникнути відключень світла

2037 0
Далі вона буде розширюватись і на інші великі міста.
Ілюстративне фото: Борис Корпусенко

Ілюстративне фото: Борис Корпусенко

Із середини лютого кияни все рідше залишатимуться без відключень електроенергії. Реалізовується план, згідно з яким столиця зможе уникнути тотальних відключень електроенергії. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомив керівник Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, пише Вечірній Київ.

«У містах буде резервна генерація для водоканалів, для теплових станцій. Щоб, якщо система не працює, всі отримали живлення, тепло і воду», – розповів Олександр Харченко.

За його словами, Київ був і залишається одним з найбільш вразливих місць, і російські енергетики про це знають. Саме вони допомагають військам рф планувати атаки.

Харченко зазначив, що далі ця «парасоля» буде розширюватись і на інші великі міста, щоб загроза блекауту не була страшною.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!