Енергетики пояснили, за яких умов відключатимуть світло у Львові

5789 0
Графіки аварійних відключень електроенергії та відновлення її постачання затверджуються спеціальним розпорядженням Національної енергетичної компанії «Укренерго». Наразі такого розпорядження немає. Про це інформують в ПАТ «Львівобленерго».
Фото: versii.if.ua

Фото: versii.if.ua

«Баланс Об’єднаної енергетичної системи України – це показник, коли кількість спожитої електричної енергії не перевищує кількість електричної енергії, яка вироблена на електростанціях України. У разі порушення балансу між виробництвом та споживання електроенергії виникає дефіцит потужності в Об’єднаній енергосистемі України. З метою збалансування розроблені заходи, зокрема графіки аварійних відключень, які щорічно складаються енергопостачальними компаніями України, в тому числі і ПАТ «Львівобленерго», – інформують в прес-службі ПАТ «ЛЬвіволенерго».

Тут пояснюють, що графіки аварійних відключень розробляються і діють з 1 жовтня поточного року до 1 жовтня наступного року. Так, графік на період з 1 жовтня 2014 року по 1 жовтня 2015 року на Львівщині погоджений Держенергонаглядом, і з 4 серпня року знаходиться на погодженні у Львівській облдержадміністрації.

Графіки аварійних відключень вводяться лише за спеціальним розпорядженням Національної енергетичної компанії «Укренерго», узгодженим з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, у разі виникнення аварійного дефіциту потужності в Об’єднаній енергосистемі України. Припинення дії таких графіків – також за спец розпорядженням НЕК «Укренерго».

Наразі такого розпорядження немає, є лише лист Міненерговугілля від 28 серпня до всіх енергопостачальних компаній України про застосування графіків «в необхідних обсягах у разі виникнення дефіциту потужності в регіоні і, відповідно, порушення балансу Об’єднаної енергосистеми України».

У відповідь на запит tvoemisto.tv в «Львівобленерго» повідомили, що гранична величина споживання електричної потужності по Львівській області встановлюється Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. І на період з 1 до 7 вересня 2014 року становить 516 МВт, що є недостатньою для життєзабезпечення Львівщини. У зв’язку з цим ПАТ «Львівобленерго» звернулось до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо збільшення граничної величини споживання електричної потужності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!