Епідеміологи прогнозують поширення нових штамів сезонного грипу. Перелік

1578 0
Особливо увагу на вакцинацію від грипу варто зробити людям, які мають дихальні розлади, цукровий діабет, серцево-судинну недостатність, ожиріння тощо.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Цьогоріч в Україні очікують чотири штами грипу. Перший АH1N1 має нову назву і є новим, він виявлений і типований у 2019 році. Другий – AH3N2, виявлений 2019 року у Гонконгу. Третій – грип B лінії Вікторія, теж виявлений торік, четвертий грип B, знайомий епідеміологам із 2013 року. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА з посиланням на головну епідеміологиню Львівщини Наталію Іванченко.

Найбільших клопотів медики очікують від перших двох штамів. Ці штами доволі агресивно себе проявляють, адже грип В має легший перебіг.

«Грип найбільш розповсюджена, але найменш досліджена зі всіх хвороб. Для профілактики грипу існує вакцина. Грипу цього року буде 4 штами, три із них виявлені минулого року, а це означає, що наш організм не підготовлений до зустрічі із цими вірусами. Тому вакцинація проти грипу цього року як ніколи стає актуальною. Вона дозволить уникнути ситуації, коли в організмі однієї людини зустрінуться вірус грипу та коронавірус», – каже епідемілогиня.

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати від грипу дітей. Пояснення педіатра

Особливо увагу на вакцинацію від грипу варто зробити людям, які мають дихальні розлади, цукровий діабет, серцево-судинну недостатність, ожиріння, імунодифіцити, а також особи після оперативних втручань, діти до 5 років та особи старші 60 років. Ця категорія людей особливо потребує захисту шляхом проведення вакцинації.

«Окрема є група людей, діяльність яких пов’язана зі спілкуванням із великою кількістю інших людей: медики, журналісти, педагоги, працівники торгівлі та транспорту. Для них теж важливо бути вакцинованими, адже вони можуть заразитись самі і заразити інших», – зазначила вона.

Торік грип забрав життя 71 мешканця України.

Нагадаємо, що у Львові можна щепитися від грипу. Наразі доступною є лише одна з чотирьох зареєстрованих в Україні вакцин – південнокорейська «Джісі Флю». Решта три – французька «Ваксігрип тетра», нідерландська «Інфлувак» та китайська «Інфлуенза ваксі» надійдуть згодом. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!