Епіцентр продає бронежилети, призначені для армії. У Львівському оборонному кластері заявили про крадіжку. Оновлено

16234 0
Продаж бронежилетів, які виготовлялися для армії, встановили за допомогою унікальної внутрішньої ідентифікації.
Фото: Facebook/ЛОК

Фото: Facebook/ЛОК

У Львівському оборонному кластері заявили про незаконний продаж бронежилетів, призначених як допомога для військових, у мережі торгівельних центрів «Епіцентр». Таку інформацію повідомили відразу кілька волонтерів, які бачили у магазинах плитоноски, схожі на виробництво ЛОК. Про це йдеться на Facebook-сторінці кластеру.

«Мусимо зазначити, що на початку повномасштабного вторгнення росії Міністерство оборони України визначило нас основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів. Лабораторія ЛОКу проводить випробування бронеплит на відповідність ДСТУ, експерти надають консультаційну підтримку волонтерам. Крім того, ми виклали у публічний доступ лекала наших плитоносок. Тому, не були певними, що це саме наша продукція. Проте вирішили перевірити», – кажуть в ЛОК. 

Встановити, що на полицях «Епіцентру» продають бронежилети саме виробництва Львівського оборонного кластеру, допомогла унікальна внутрішня система ідентифікації. Тепер ЛОК з допомогою Служби безпеки України дізнаються, як безкоштовна продукція, призначена для української армії, потрапила до продажу.

У ЛОК зазначили, що надали компетентним органам дані щодо всіх контрагентів, провели звірку відвантажень, записів камер та обліку транспортних засобів і відповідальних осіб, які приїздили для отримання нашої продукції.  

«Принципова позиція Львівського оборонного кластеру, який об'єднав волонтерів та підприємства оборонного сектора, – ми не беремо жодних коштів за бронежилети і не продаємо їх! Для статутної діяльності ми приймаємо лише благодійні внески. Бронежилети виготовляються за гроші донаторів і передаються до Сил логістики Міноборони, органів державної влади та місцевого самоврядування, напряму у військові частини або через організації, які звертаються до ЛОК і організовують логістику», – додають у клстері.

Наразі кластер вже передав на фронт понад 30 тисяч бронежилетів.

У мережі торговельних центрів «Епіцентр» прокоментували це, зазначивши, що інформація не відповідає дійсності. Мережа заявила, що бронежители поставила їм «Група Венето» і надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості.

«Бронежилети ТЕМ 1, ТЕМ 2 поставлені в мережу торговельних центрів «Епіцентр» компанією «Група Венето». ТОВ «Епіцентр К» правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами. Від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети. Вони здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ. У зв'язку з цим було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ 1 з декількох торговельних центрів.  Епіцентр є добросовісним набувачем товару та надав до СБУ всі документи, які отримав від компанії «Група Венето», – прокоментували у мережі.

Фото зі сторінки Львівського оборонного кластера 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!