Ердоган пропонує Зеленському організувати зустріч із путіним

1324 0
Глава Туреччини каже, що хотів би обговорити з путіним ситуацію на Запорізькій АЕС, попросити його вжити конкретних заходів.
Фото: НВ

Фото: НВ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що під час переговорів у Львові запропонував президентові України Володимиру Зеленському провести у Туреччині його зустріч із президентом росії володимиром путіним. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на коментарі Ердогана журналістам у літаку після повернення зі Львова, – передає УП.

«Із паном Зеленським ми обговорили всі аспекти наших двосторонніх відносин. Я ще раз заявив, що наша солідарність та підтримка територіальної цілісності та суверенітету України продовжуватимуться. Так само, як я сказав путіну під час свого візиту до сочі. Я нагадав Зеленському, що ми можемо провести зустріч між ними», – каже він.

Читайте також: Розвідка пояснила, чи безпечно Зеленському, Гутеррешу та Ердогану зустрічатися у Львові

Президент Туреччини додає, що хотів би обговорити з путіним ситуацію на Запорізькій АЕС, попросити його вжити конкретних заходів. Також Ердоган говорить, що під час тристоронньої зустрічі із Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем обговорювали кроки для полегшення експорту українського зерна.

Водночас, за словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, переговори з росією – гра в «російську рулетку» з повним барабаном та фатальним фіналом для всіх, продовження війни, терору та кримінального шантажу.

«Ключові параметри переговорного процесу озвучив Володимир Зеленський. Головна умова – виведення окупаційних російських військ з усіх територій»,повідомив він у Твіттері.

Читайте також: До Львова прибув генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш

Нагадаємо, що вчора Львівщину відвідали президент України Володимир Зеленський, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш та глава Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Вони обговорили питання, які стосуються Запорізької АЕС, українських полонених, теракту в Оленівці, експорту зерна тощо. Зеленський підписав домовленість щодо допомоги у відновленні інфраструктури з Ердоганом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!