Естонський університет запрошує на навчання українців

2474 0
Університет Тарту продовжує приймати заяви на англомовні бакалаврські та магістерські програми.
фото: mellnovfest.com

фото: mellnovfest.com

У даний час громадяни України мають право на отримання трьох видів стипендій для навчання в університеті Тарту:

1. Стипендії для навчання з повним навчальним навантаженням

Більшість англомовних програм (проте, не всі) пропонують waiver-стипендії. Цей вид стипендій передбачає, що студенти, які їх отримують не повинні платити за навчання, якщо вони навчаються з повним навчальним навантаженням. Навчальне навантаження вважається повним, якщо в ньому відсутні не більше 6 кредитів з 30 ECTS за семестр.

Waiver-стипендії виділяються в момент зарахування до університету. У листі про зарахування буде вказано чи отримає студент waiver-стипендію або ж буде зарахований на платній основі. Будь ласка, перевіряйте сайт кожної програми, щоб з'ясувати чи надає вона waiver-стипендію.

2. Естонська національна програма стипендій для іноземних студентів

Розмір стипендії від естонського уряду становить 350 євро на місяць для студентів та магістрантів і 422 євро на місяць для аспірантів. При присудженні стипендії перевагу, зазвичай, отримують іноземні студенти першого року навчання.

Стипендія для отримання академічного ступеня виплачується протягом дванадцяти календарних місяців, кожен навчальний рік, протягом номінального терміну навчання, за винятком останнього навчального року номінального терміну навчання, коли стипендія виплачується протягом десяти місяців. Крайній термін подачі заявок 31 березня. Для отримання більш докладної інформації про те, як подати заявку, будь ласка, натисніть тут.

3. Стипендії Міністерства закордонних справ Естонії

Обмежена кількість стипендій для кандидатів, що претендують на навчання на англомовних магістерських програмах в Університеті Тарту.

У 2016 році стипендії доступні тільки для наступних магістерських програм: Дослідження Євросоюзу і Росії, Право інформаційних технологій, Математичні методи в економіці, Роботехніка та комп'ютерна інженерія, Розробка програмного забезпечення, Комп'ютерні науки.

Розмір стипендії становить 400 євро на місяць протягом двох років (стандартний період навчання в магістратурі). Винятком є тільки програма «Законодавство в області інформаційних технологій», тривалість якої становить 1 рік, і, отже, стипендія виплачується протягом одного року. Стипендія не покриває плату за навчання. Проте, всі програми, перераховані вище, надають waiver-стипендію для кращих претендентів (виділяються на основі ранжирування прийомних списків).

У 2016 році буде доступно 8 таких стипендій. Окремої подачі документів не вимагається. Кандидати на магістерські програми повинні просто надати всі необхідні документи через онлайн-систему аплікацій до зазначеного терміну, а також відправити документи поштою. Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, натисніть тут.

Заявки на магістерські програми в галузі суспільних і гуманітарних наук, а також всі програми бакалавра приймаються до 15 квітня 2016 року.

Крайній термін подачі заявок на програми магістра в галузі природничих і точних наук (Комп'ютерні науки, Розробка програмного забезпечення, Роботехніка та комп'ютерна інженерія, Фінансова математика і Прикладна вимірювальна наука) вже пройшов (15 березня).

Результати прийому та надання стипендій буде оголошено в травні-червні. Запитання можна надсилати за адресою: [email protected]

Довідка. Університет Тарту – єдиний вищий навчальний заклад у країнах Балтії, який входить у ТОП-3 % кращих університетів світу (Times Higher Education 2015–2016) і в ТОП-5 кращих ВНЗ Східної Європи (QS Rankings 2015–2016).

Джерело: osvita.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!