Етнографічний музей запрошує на виставку переселенки з Криму

1785 0
Експозиція переселенки з Криму Анни Морозової «Старої казки пісня лебедина» представлена в Етнографічному музеї у Львові. На виставці – роботи, які вдалося захопити з дому під час другого приїзду.

Як повідомляє видання Zaxid.net, жінка малювала портрети, пейзажі – зупинилася на експерименті з черпаного паперу, а ще припаяного штучного шовку. У її доробку – понад 60 виставок, а ще керівництво Спілкою художників в Євпаторії. Однак, під час референдуму на півострові вона зібрала валізу і з рідними втекла на континент.

 «На останній виставці в мене було 60 робіт оформлених , в рамах стояли. Але в Криму дуже багато в майстерні залишилося: і офортний станок, і мольберт. Стільки років жили там, а доля викинула, як мушлю на берег», – поділилася спогадами художниця Анна Морозова.

Етнографічний музей, де й влаштували виставку Анни, першим відчинив двері переселенцям. Тепер же мисткиню надихає Львів.

Фото: www.facebook.com/crimean.wave

Опублікувала Наталя Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!