Евакуаційні виходи у школах мають обладнати дверима «антипаніка»

2326 0
Двері «антипаніка» передбачають вільне відчинення зсередини простим натиском на ручку-планку.
Фото: wp.com

Фото: wp.com

Евакуаційні виходи в школах повинні бути обладнані дверима «антипаніка». Відповідні зміни до Державних будівельних норм щодо проектування закладів освіти, які запрацювали з 1 вересня, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В українських школах пропонують встановити вентиляцію з рекуператором

Двері «антипаніка» передбачають вільне відчинення зсередини простим натиском на ручку-планку, без замків та ключів. Вони забезпечують швидку евакуацію без створення натовпу.

«Евакуаційні виходи завжди повинні бути у вільному доступі. Їх не можна перекривати чи загороджувати (якимось мотлохом, як у нас зазвичай робиться)», – вважає Лев Парцхаладзе.

 

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!