Евакуаційними поїздами на Львівщину прибуло ще понад 100 переселенців. Головне за добу

824 0
Головне на Львівщині за минулу добу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Загроз ракетних ударів в області не виникало. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Прихисток переселенців. Евакуаційними поїздами на Львівщину за добу прибули ще 103 людини. До Перемишля з Львівської області вирушили 1 424 особи.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала 10 ударів по позиціях ворога, – Генштаб

Черги на кордоні. На кордоні з Польщею на Львівщині майже немає черг на виїзд з України ні для автобусів, ні пішоходів. Лише в ПП «Угринів» запинилися 10 легкових автомобілів, а у ПП «Рава-Руська»  20 л/а. В інших пунктах пропуску черг нема.

Інше. Безпілотники, роботи-сапери, транспортери та камікадзе розробили на Львівщині в межах Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021-2025 роки. Більшість розробок мають прототипи, пройшли випробування, а деякі уже допомагають на передовій. 

International Medical Corps передав чотири генератори потужністю 100 та 20 кВт у Дрогобицький район. Пристрої отримали Підбузька лікарня та  колективні прихистки, де проживають ВПО.

У Консультативно-координаційному центрі, який діє у Стрийському районі, упродовж тижня представники благодійної організації «Право на захист» надавали правову допомогу ВПО та зареєстрували понад 180 осіб на фінансову допомогу від ООН.

Консультативно-координаційні центри працюють у кожному районі Львівської області. Дізнатись адресу та які послуги надають у консультативно-координаційних центрах можна за номером 112.

200 окопних свічок відправили з Яворівщини воїнам 24 ОМБр імені короля Данила. Свічки виготовили працівники Яворівська районна державна адміністрація після робочого дня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!