Facebook «покаже» фотографії незрячим

2878 0
Компанія Facebook розповіла про свою роботу над штучним інтелектом, який дозволить програмному забезпеченню описувати фотографії для сліпих людей. Генеральний директор Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) розповідає про цю технологію на своїй сторінці в соціальній мережі.
фото: specposobie.narod, ednist.info, mena.org.ua

фото: specposobie.narod, ednist.info, mena.org.ua

За його словами, штучний інтелект тепер «може подивитися на фото, з’ясувати, що на ньому зображено, і допомогти пояснити це вам».

Facebook удосконалюється, що дозволяє компанії робити багато корисних речей — наприклад, шукати ваше обличчя на чужих фотографіях. Втім, це лише мала дещиця того, чого компанія хоче досягти. В даному випадку технологія дозволяє людям з вадами зору отримувати більше задоволення від використання соціальної мережі.

Над технологією ще ведеться робота. Цукерберг каже: «Ми все ще на ранній стадії роботи над цією технологією, але ви вже можете почати уявляти собі, як вона може допомогти у майбутньому».

Нагадаємо, нещодавно соціальна мережа Facebook анонсувала ряд оновлень для мобільних сторінок в управлінні профілем користувача. Серед нововведень — можливість замість фотографії профілю завантажувати коротке відео. Воно буде доступне для перегляду всім відвідувачам сторінки.

Джерело: news.finance.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!