Facebook розпізнаватиме людей на фото зі спини

2074 0
Невдовзі соціальна мережа Facebook запровадить сервіс, який зможе розпізнати людину на знімку зі спини.
фото: osvita.mediasapiens.ua, json.tv, 17tv.com.ua

фото: osvita.mediasapiens.ua, json.tv, 17tv.com.ua

Розробники компанії Facebook у сфері штучного інтелекту створили алгоритм, який може визначати особу людини на світлині, якщо її обличчя не видно. «Ми використовуємо багато підказок. У людей є багато відмінних рис, навіть зі спини. Наприклад, Марка Цукерберга дуже легко впізнати, він завжди в сірій футболці», - пожартував Ян ЛеКун, голова відділу штучного інтелекту соціальної мережі.

Читайте також: Facebook швидше реагуватиме на проросійські дописи

Фактично, програма «думає» таким самим чином, як і люди, котрі намагаються впізнати знайомих зі спини. Для цього штучний інтелект аналізує жести, одяг, зачіску і конституцію тіла певної людини на вже знайомих йому знімках. Після ці особливості використовуються для упізнання людини на інших фото.

Читайте також: Facebook запускає сервіс грошових переказів

Для навчання нейронної мережі розробники використали 40 тисяч фотографій з хостингу Flickr. На деяких знімках було чітко видно особу, а на інших – ні. Натренована нейромережа правильно вказувала вже знайому їй людину на знімку, де не видно її обличчя, у 83% тестів.

Джерело: Media Sapiens

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!