Політична реклама

Facebook визначатиме, хто з ваших друзів знаходиться поруч

5225 0
Найбільша у світі соцмережа Facebook розробляє програму для смартфонів, яка може відслідковувати переміщення користувача, навіть якщо програма закрита або працює у фоновому режимі, і буде надсилати вам повідомлення, якщо хтось із друзів знаходиться поблизу, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Як правило, Facebook фіксує координати користувача при публікації статусу, фото або позначки про місцезнаходження. Новий сервіс за рахунок постійного спостереження за переміщеннями дозволить Facebook краще таргетувати рекламу, в тому числі, з типовим маршрутами користувача. Програма, над якою працює команда за участю екс-співробітника Google Пітера Денга і фахівців зі стартапів Glancee і Gowalla, може вийти вже у березні, повідомляє vkurse.ua.

Запуск сервісів спочатку для мобільних пристроїв (mobile first) голова Facebook Марк Цукерберг раніше назвав пріоритетом на 2013 рік. Щомісячна аудиторія мобільних сервісів соцмережі перевищує 680 мільйонів користувачів, а кількість щоденних мобільних користувачів Facebook, перевищує щоденну аудиторію веб-версії. На частку мобільної реклами доводиться до чверті рекламної виручки Facebook.

Однак програма, що розробляється, може викликати претензії влади та користувачів з приводу дотримання Facebook приватності особистих даних. Імовірно, соцмережа буде запитувати дозволу користувачів на відстеження їхніх переміщень, пише Bloomberg. У той же час, у правилах сервісу Facebook вже передбачена можливість використання подібних даних «для відсилання релевантних сповіщень».

Схожі функції для відстеження переміщень користувача передбачені у мобільних платформах Google Android і Apple iOS. Також існують програми для пошуку друзів або цікавих місць поблизу — наприклад, Find my Friends від Apple або Highlight від Math Camp. Однак більшість таких програм не здобули широку популярність через питання приватності і високе навантаження на акумулятор смартфона.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!