Політична реклама

Фахівці прогнозують підвищення цін на овочі на 30%

1291 0
Через збитки у нинішньому сезоні та скорочення посівних площ на наступний сезон українські фермери готуються вже влітку підвищити ціни на овочі на 30%.

"Хороший урожай минулого року, і, як підсумок, тотальне перевиробництво овочевої продукції, яку не купують навіть за цінами нижче собівартості, змушує овочівників переглянути плани на посівну в новому році. Як наслідок, ми вже сьогодні можемо говорити про скорочення посівних площ на 20-25%", - розповів почесний президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич.

Зі свого боку, галузеві аналітики вважають ці цифри фермерів трохи завищеними. Хоча й визнають - проблеми дуже серйозні. Але поки, згідно з опитуваннями тих же фермерів, скорочувати посіви вони будуть вибірково.

Якщо говорити про ціни в новому сезоні, то експерти сходяться в тому, що, в роздробі вартість овочів однозначно буде вище сьогоднішньої. Хоча й кажуть, що цього разу погода знову може врятувати.

Керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман зазначає, що при більш-менш нормальних погодних умов можна прогнозувати підвищення цін на картоплю на 30-35%, в порівнянні з 2011 роком.

"Якщо говорити про цибулю і капусту, то тут ціни теж зростуть. Але пропозиція буде відповідати потреби ринку. Однак, якщо в Росії будуть проблеми з урожаєм, то вітчизняна продукція піде на експорт, що спричинить зростання цін" - прогнозує фахівець.

Джерело: ТСН

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!