Фармацевти Львова, замість корпоративу, віддають кошти на АТО

2405 0
Щорічно в третю суботу вересня в Україні відзначають День фармацевта. Цього року напередодні професійного свята фармацевти Львова вирішили не проводити корпоративних святкувань, а віддати ці кошти на допомогу військовим, які перебувають в зоні АТО, та на закупівлю ліків і медичного обладнання для військових, насамперед тих, хто постраждав під час бойових дій.
Фото: katrenstyle

Фото: katrenstyle

Як розповів tvoemisto.tv голова правління Аптечної професійної асоціації України, генеральний директор ТзОВ «Маркет Універсал ЛТД» Олег Никулишин, на останній зустрічі фармацевти Львова майже одностайно вирішили віддати всі свої гроші, які планували потратити на святкування, на допомогу військовим, які постраждали в АТО. За його словами, святкування будуть символічними і патріотичними – проведуть флеш-моб, заспівають гімн та привітають працівників.

«Ми навіть думали зробити маленький корпоратив, але мені здається, нам не вийде веселитися, грати у бадмінтон. Святкування проведемо у формі флеш-мобу: запустимо кульки, заспіваємо гімн, привітаємо працівників. Насправді дуже приємно, що всі наші працівники ставляться до цього з розумінням. Нам треба навчитися жити в нових умовах, бути готовими до складного шляху. От зараз у нас для чоловіків кожного дня відбуваються заняття по військовій підготовці. Для всіх – по цивільній обороні і медичній допомозі», – розповів Олег Никулишин.

За його словами, до святкування професійного свята готувалися близько року, але зараз своїм обов’язком аптекарі та фармацевти вважають допомогти тим, хто перебуває у зоні АТО та пораненим в бою.

«Звичайно, є професійне свято, ми готувалися до нього рік, у нас проходили номінації – кращі аптеки, кращий провізор, кращий наставник. Ми для себе навіть казали, що для нас це новий рік, галузевий. Але я дуже радий, що зараз кожного місяця наші працівники здають досить великі суми для допомоги армії. Підприємство бере участь у забезпеченні військових ліками, бронежелетами, касками, формою. Є і волонтери – ми приймаємо ліки від населення, наші провізори їх сортують», – зазначив Олег Никулишин. 

Від початку бойових дій на сході України керівництво та працівники компанії мережі аптек D.S. зібрали для армії близько 200 000 грн. Ці кошти були спрямовані на придбання бронежилетів, касок, сучасного обладнання та на закупівлю ліків. Натомість на потреби Військово-медичного клінічного центру Західного регіону мережа аптек D.S. та інші учасники Львівського обласного осередку всеукраїнського громадського об’єднання АПАУ передали медичне обладнання на суму понад 60 тис. грн.

На початку вересня в мережі аптек D.S. також встановили скриньки для збору коштів військовим, які постраждали у зоні АТО. Сума, яку зібрали у скриньках, становить понад 16 000 грн.

Водночас Олег Никулишин зазначив, що, пам’ятаючи про соціальну відповідальність бізнесу, члени Аптечної асоціації розробляють програму, яка дозволить отримувати ліки постараждалим в АТО безкоштовно, або із суттєвими знижками.

«Ми – компанія, яка працює на роздрібному ринку. У нас прямий контакт з фізичними особами. Наш бізнес є соціальним і ми розуміємо, що необхідно буде робити якісь спеціальні програми. Ми зараз розробляємо програму для постраждалих військових в АТО та для сімей загиблих. Будемо збирати базу даних, щоб ці люди були прикріплені до певних аптек. Для них ми будемо виділяти ліки безкоштовно, або на дуже вигідних умовах», – повідомив він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!