Фармацевтичний завод, якому понад 100 років, відкриє музей у Львові

4696 0
9 жовтня у Львові відбудеться відкриття музейної експозиції фармацевтичного заводу «Галичфарм» «З досвідом у майбутнє». Експозиція запрацює в одному з приміщень підприємства, що розташоване за адресою: вул. Опришківська, 6/8.

Серед експонатів музею - лікарський посуд з оригінальними паперовими етикетками з понад півторастолітньої історією, що використовувались в аптеці «Під золотою зіркою» на вулиці Широкій (тепер Коперника), повідомили у прес-службі Львівської міськради. Саме цей заклад пов’язують з витоками створення підприємства, яке в подальшому стало «Галичфарм».

На виставці можна буде побачити аптечний посуд зі спеціальним маркуванням системи якості фармацевтів XIХ ст., австрійські аптечні ваги 80-х років XIХ сторіччя,  а ще таблетки «Od bolu glowy», які «Галичфарм» виготовляв у 70-90-х рр. для експорту у Польщу. 

Історії сучасного підприємства починається в 1911 році, коли на вул. Фургальського (тепер - вул. Опришківська) була побудована фармацевтична фабрика «Лаокоон». Наприкінці 30-х років вона була націоналізована, а пізніше реорганізована у Львівський хіміко-фармацевтичний завод, після чого підприємство почало активно розвиватися та модернізуватися. Вже у 1966 році підприємство виготовляло ліки на експорт.

Приміщення музею облаштовано сучасним технічним обладнанням, що дозволить використовувати його як лекційну аудиторію для студентів вишів, працівників та гостей підприємства. Відвідати музей зможуть всі охочі. Для реєстрації в групу необхідно написати листа на адресу [email protected].

Довідка. ПАТ «Галичфарм» в 2005 році увійшло до складу фармацевтичної Корпорації «Артеріум». Продукція компанії експортується до 12 країн.

Фото: by.holiday.by, pokatushki.blox.ua, akmaya.ru, lvivpharmacy.org.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!